Saturday, September 22, 2012

Perjumpaan Raya Rakan-rakan ITM

Salam semua...
Hujung minggu lepas ke Kuala Lumpur.  Selain cuti hujung minggu selama tiga hari, ada perjumpaan hari raya bersama-sama dengan kawan-kawan yang belajar di ITM, Shah Alam dahulu.  Kebetulan Mona, setuju untuk jadi hos dan perjumpaan telah diadakan di rumahnya di Shah Alam.  Rasa perlu juga hadir kerana Mona setuju untuk tukar tarikh dari 8 ke 15 Ogos bila diberitahu 8 Ogos tue saya ada sekolah ganti.  Alhamdulillah....
Gambar di atas nie bersama-sama rakan-rakan yang hadir dan pasangan masing-masing, Anak-anak tak masuk pulak dalam gambar.

Kek di atas di bawa oleh Yazzed, nampak tak tahun berapa?  Kira persahabatan dengan kawan-kawan ITM nie dah masuk tahun ke 25 atau Jubli Perak.  Lamakan dan terasa kami sangat rapat tambahan setiap tahun diadakan perjumpaan untuk eratkan kembali silaturrahim dan mengenang kisah-kisah lama semasa zaman belajar dahulu.
Gambar di atas nie kawan-kawan perempuan yang hadir kecuali Miza je tak ada dalam gambar.  Dari kiri Zilah, Ana, Siti, Mona dan Yasmin

Nie pulak gambar kawan-kawan lelaki dari kiri Ipin, Lan, Sham, Yazzed, Khobil, Bob dan Salwi.  Rasanya lebih meriah jika lebih ramai yang dapat hadir tapi walau apa pun kehadiran 13 orang rakan bersama family pun sudah terasa kegembiraan dan kemeriahannya.  Hrmmm... lain kali kena promosi lebih lagi untuk ajak lebih ramai yang hadir.

Bila jumpa beramai-ramai begini, makan bukan la agenda yang utama tapi lebih kepada bertanya khabar berita selain mengenang kembali kisah-kisah silam.  Macam-macam cerita keluar. Hahaha.... tambahan pula gambar-gambar zaman belajar dulu ada dibawa, jadi ada la bahan cerita untuk dikongsi bersama.

Ok gambar yang nie ada Miza sekali.  Ikut kata Lan dia akan cuba adakan perjumpaan sempena Jubli Perak persahabatan kami tahun hadapan dan lebih ramai kawan-kawan akan cuba dijemput.  Kalau diperjumpaan tahun 2010, Azmi dari Sarawak boleh turun ke Shah Alam, jadi diharap tahun hadapan mungkin kawan-kawan dari jauh dan dekat akan lebih ramai hadir. Insyaallah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??