Thursday, September 20, 2012

Iftar Dengan Rakan

Salam semua...
Nie pun entry tertunda yang dah sangat lama tapi sebab gambar-gambar nie dah memang ada dalam blog nie sebagai draft jadi letak dan publish je la.  Sementara nak letak cerita-cerita terkini letak la dulu gambar-gambar dan cerita-cerita zaman dinasor nie hehehe.  Ok gambar nie masa berbuka puasa atau sekarang ramai yang menggunakan istilah bahasa Arab iaitu iftar dengan rakan-rakan dari sekolah Osen pada 10 Ogos 2012 di Kompleks Rakan Muda Larut Matang, Kamunting.  Pengusaha tempat makan di sini adalah rakan satu sekolah dan sepanjang bulan puasa diadakan buffet buka puasa dengan harga RM13.00 seorang.  Sangat murahkan...

Jadi beberapa orang rakan dan keluarga telah berkumpul untuk berbuka puasa bersama-sama dan selain dapat berbincang tentang majlis perjumpaan raya yang akan diadakan pada tiga hari raya (entry tentang perjumpaan nie dah letak pun sebelum nie)

Atas nie Norliza, Rosmie dan Sahidan, mereka memang menetap di Taiping jadi tak jadi masalah untuk menyertai apa-apa program di Taiping.  Yang lain adalah Shariffudin dan saya sendiri hehehe...

Sebab kami kawan-kawan tokey, jadi makan pun special sikit sebab ada tambahan ikan siakap masak sweet sour dan udang galah goreng cili.  Yang lain-lain tue sama macam lain diambil dari hidangan buffet.

Buffet buka puasa nie memang mendapat sambutan dan penuh, kira kalau nak walk-in belum tentu ada tempat.  Hidangan lauk pauk pun ada pelbagai dan memang sangat berbaloi dengan bayaran RM13.00 seorang yang dibayar.
Tak banyak gambar lauk-pauk yang diambil sebab orang ramai  jadi setakat nie je yang ada.  Apa pun dari segi rasa memang boleh tahan sedapnya.  Tahun depan boleh la berbuka di sini lagi.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??