Tuesday, November 29, 2011

Tukar Tayar Kereta

Salam semua...
Dalam entry sebelum nie ada kata yang hari nie menyelesaikan beberapa perkara berkenaan kereta.  Ok entry nie kira sambungan tentang kereta lagi.  Lepas renew lesen memandu terus ke bank untuk keluarkan duit dan bayar duit kereta.  Lepas tue ke kedai tayar untuk tukar tayar sebab tayar dah agak uzur keadaannya.
First mesti la buka tayar dulukan.
 Sempat tengok sport rim yang dijual di kedai tayar tue.  Cantik-cantik dan harga pun boleh tahan mahalnya.
 Dah buka pun tayar.
 Nie masa nak keluarkan rim kereta dari tayar.
 Dah siap pasang tayar dia pasang benda nie untuk  alignment kereta.
Semua pakai komputer je tak macam dulu-dulu kan, jadi senang la sebab kat komputer tue akan bagi tau mana yang tak centre ke apa.

Sambil-sambil tue dia pusing-pusing stereng dan tengok komputer mungkin untuk bagi centre.  Tak tanya pun tengok je la apa dia buat.
Dah tukar tayar dia kata seelok-eloknya tukar jugak chamber kit.   Aiseh nak buat cam mana tukar je la.  Satu benda nie je RM 65.00.  Kena tukar 2 ye.  Banyak betul keluar duit tentang kereta hari nie.  Tak pe la janji kereta tak meragam dan selamat.  Insyaallah. Amin.

2 comments:

zairizabidi said...

Tiada duit untuk downpayment? (FOMCA tak bagi buat full loan)
Tiada duit untuk renew insurance? (bila dah setahun pakai kereta)
Tiada duit untuk service maintenance? (bila rasa tak sedap bawak kereta)
Tiada duit untuk modified kereta? (biasanya lelaki)

klik disini untuk mendapatkan pendapatan sampingan anda.
Hanya RM20, anda boleh dapat pulangan sehingga RM2K sebulan
Diulangi HANYA RM20

Ridzuwan Ayeop said...

Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

Ada 20 kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar.

Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Website akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

Nak cari bateri dan package service kereta pun ada...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??