Sunday, July 08, 2012

Reunion Bersama Pelajar STESMA 97

Salam semua...
Sebelum nie selalu reunion dengan kawan-kawan sekolah dan juga universiti sendiri, tapi hari Jumaat yang lalu 6 Julai 2012 satu majlis reunion telah diadakan oleh bekas pelajar dari batch tahun 1996/97.  Sebelum nie pun dah pernah ada majlis-majlis perjumpaan seperti ini yang dianjurkan oleh pelajar dari batch yang lain.  Tapi untuk batch '97, rasanya inilah kali pertama dengan guru-guru dijemput hadir.
Istimewanya pelajar dari batch nie sebab kali pertama menjadi guru kelas untuk tingkatan 4T1 semasa mereka di tingkatan 4 dan di tingkatan 5, pelajar kelas semua lelaki.  Selepas tue, tak pernah dah jadi guru kelas sebab pegang jawatan sebagai KP Sejarah.  Kalau jadi guru kelas pun hanya guru kelas kedua yang membantu guru kelas.  Beberapa orang pelajar dari batch ini jugak tidak pernah putus hubungan walaupun dah lama meninggalkan alam persekolahan.  Tambah dengan adanya Fb, perkembangan mereka dapat diikuti di situ.
Gambar di atas sekali tue sebelum balik semasa majlis Hi Tea yang diadakan di Dewan Makan Aspuri.  Tue pun dah ramai guru yang balik.  Antara yang hadir adalah Cikgu Suhaimi Ramli yang sekarang merupakan Timbalan PPD Manjung turut hadir, Ustaz Abdul Mutalib sudah pun bersara dan Cikgu Jalaluddin yang telah berpindah sekolah selain guru-guru yang mengajar SMTSM di tahun 1997.
Atas nie bergambar dengan Fini, Rohaidah dan Fitriyatul Syalina, dan kawan Puan Nor Hazlin.  Fini baru je datang ke sekolah untuk melawat guru-guru tapi Rohaidah dan Fitriyatul nie la berjumpa kembali selepas mereka tamat zaman persekolahan di SMTSM.
      
Gambar dengan yang berbaju hitam tue adalah Rosli Mohamed yang famous masa di sekolah dengan gelaran  Che Ros, sekarang merupakan tokey untuk syarikat CST Production.  Gambar sebelah pulak dengan Izwan Shah Basiron pelajar 5T1 yang juga sangat berjaya dalam kerjayanya.
Yang berbaju purple nie Raja Muhalli yang telah merantau ke merata tempat seperti Nepal, India, Spain, Chile, Singapura dan sekarang bertugas di Indonesia (mungkin ada lagi negara lain tak pasti pulak).  Muhalli memang rajin contact dari dulu lagi bila dia balik dari sesuatu negara mesti fon untuk bertanya khabar berita. Yang seorang lagi yang cute tue Rohaidah Hashim atau Chom, bertugas di IJM.  Terkenang zaman dahulu semasa saya warden dan mereka nie semua masih lagi pelajar.  Banyak cerita dan peristiwa jika dikenang-kenang semula.
Sebelah malam mereka jemput pula untuk dinner BBQ di Marina Cove.  Bila jumpa dengan pelajar untuk satu majlis reunion nie terasa diri dah pun tua.  Sebelum nie saya dan kawan-kawan excited bila dapat berjumpa dengan Cikgu Khosim yang telah 32 tahun tidak berjumpa, ni students sendiri pulak yang excited berjumpa dengan cikgunya.  Cepatnya masa berlalu...  Semoga semua berjaya dalam karier dan kehidupan masing-masing.  Tidak ada apa yang lebih menggembirakan seorang guru bila dapat melihat kejayaan para pelajarnya.  Alhamdulillah.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??