Thursday, April 28, 2011

Coretan Ke-37 - Saham Bank Rakyat

Salam semua...
Kita stop kejap cerita tentang persaraan Cikgu Sulaimi yang belum lagi habis dan hari nie meh... kita citer tentang cara nak menambah pelaburan bagi yang berminat untuk menambah pendapatan.  Bagaimana caranya?? Mungkin ramai yang dah tahu dan sudah pun melabur tapi saja la nak citer kalo-kalo ada yang berminat atau belum tahu.
Ok nie maklumat yang saya jumpa bila cari-cari tentang saham Bank Rakyat nie.  Copy paste je hehehe.. halal ye..

Kepada yang belum tahu,keahlian keanggotaan koperasi Bank Rakyat atau ‘saham Bank Rakyat’ telah dibuka semula awal bulan April selepas mendapat kelulusan Bank Negara Malaysia (BNM) untuk menambah modal mereka.
Permohonan sudahpun di buka kepada ahli sedia ada atau ahli baru dan bolehlah datang ke cawangan yang berhampiran untuk memohon.Had atau tambahan syer yang dibenarkan hanya RM500 sahaja,walaubagaimanapun sekiranya anda berminat untuk memohon lebih dari jumlah tersebut,bolehlah menbuat permohonan  dan ia tertakhluk kepada ahli lembaga negara.
Bagi pelabur yang ingin menambah saham dalam Bank Rakyat, Bank Negara meluluskan penambahan modal berbayar Bank Rakyat daripada 2 bilion kepada 3 bilion sudah tentu adalah berita baik yang ditunggu-tunggu.
Bagi pelabur yang sudah mendaftar dan masih dalam giliran menunggu untuk tambahan saham pasti mengharapkan surat tawaran daripada Bank Rakyat. Bagi mereka yang belum menjadi ahli, mungkin ini peluang terbaik untuk turut sama merasai dividen 15% yang diberikan oleh Bank Rakyat sejak 1999.

Untuk mengetahui sama ada anda sudah dalam senarai giliran menunggu atau “waiting list”, anda boleh menyemak melalui talian ini  1-300-88-12265 atau terus ke cawangan yang berhampiran.

Bagi pelabur yang sudah mendaftar dalam giliran menunggu untuk tambahan saham pasti mengharapkan surat tawaran daripada Bank Rakyat. Bagi mereka yang belum menjadi ahli, mungkin ini peluang terbaik untuk turut sama merasai dividen 15% yang diberikan oleh Bank Rakyat sejak 1999.
Lanjutan pengumuman penambahan saham Bank Rakyat baru-baru ini, pelanggan dan mereka yang berminat boleh melanggan/mendapatkan saham ini di semua cawangan Bank Rakyat di seluruh negara.
Bagaimanapun, Bank Rakyat TIDAK MELANTIK mana-mana INDIVIDU/SYARIKAT bagi mengedarkan borang, mengutip wang tunai/cek bagi tujuan pemilikan saham ini.
Adalah dimaklumkan bahawa semua proses untuk memiliki SAHAM BANK RAKYAT hanya boleh dilakukan di CAWANGAN BANK RAKYAT SAHAJA.
Sila hubungi cawangan Bank Rakyat yang berhampiran anda untuk sebarang pertanyaan atau hubungi pusat panggilan tele-Rakyat 1-300-88-1BANK (12265).

Waktu operasi bank rakyat bermula dari jam 9 pagi hingga 5 petang sahaja.Manakala waktu operasi pada hari jumaat bermula dari 9 pagi hingga 12.45 tengahari dan bersambung semula pada jam 2.30 petang hingga 5.15 petang.Syarat permohonan bank rakyat mestilah berumur 18 tahun ke atas,bumiputera beragama islam dan bukan beragama islam,  Bukan bumiputera beragama islam, tidak muflis, tiada tindakan makhamah serta tidak pernah ditaksir dan menjadi anggota koperasi.
Buat masa ini tiada tarikh tutup permohonan kepada anggota baru dan tertakhluk kepada jumlah dana yang ditawaran.
Sila baca notis penting ini:

NOTIS PENTING SAHAM BANK RAKYAT
Lanjutan pengumuman penambahan saham Bank Rakyat baru-baru ini, pelanggan dan mereka yang berminat boleh melanggan/mendapatkan saham ini di semua cawangan Bank Rakyat di seluruh negara.Bagaimanapun, Bank Rakyat TIDAK MELANTIK mana-mana INDIVIDU/SYARIKAT bagi mengedarkan borang, mengutip wang tunai/cek bagi tujuan pemilikan saham ini.Adalah dimaklumkan bahawa semua proses untuk memiliki SAHAM BANK RAKYAT hanya boleh dilakukan di CAWANGAN BANK RAKYAT SAHAJA.Sila hubungi cawangan Bank Rakyat yang berhampiran anda untuk sebarang pertanyaan atau hubungi pusat panggilan tele-Rakyat 1-300-88-1BANK (12265).

Balik je dari jamuan tadi terus ke Bank Rakyat sebab kedudukannya yang tidak berjauhan dan telah melabur dalam saham Bank Rakyat nie.  Kita hanya boleh melabur RM500.00 kerana memberi peluang untuk ramai turut serta dalam pelaburan ini.  Jika nak melabur lebih kena la buat permohonan.  Ok tue je la moga yang berminat cepat-cepat la ke Bank Rakyat sebab bila tanya tadi dia kata mungkin akan ditutup tak lama lagi.  So apa tunggu lagi..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??