Tuesday, October 30, 2012

Ceramah Perdana Oleh Ustaz Kazim Ellias

Salam semua...
Ok nak cerita sikit-sikit je lagi tentang JJKV, rasa macam dah lama berlalu tapi sebab sibuk dengan kerja-kerja lain tak sempat nak update blog sehari dua nie.  Tambah dengan SKT yang tak siap lagi dan esok tarikh akhir mengisi borang SKT secara online. Faham je la bila online macam-macam problem.
Ok berbalik kepada cerita JJKV, nie cerita di hari pertama 18 Oktober 2012, di mana sebelah malamnya ada ceramah perdana oleh Ustaz Kazim Elias.  Mengikut perancangan ceramah sepatutnya diadakan di padang sekolah, tetapi cuaca yang hujan menyebabkan terpaksa bertukar ke plan B iaitu buat di dewan sekolah.  Gambar di atas adalah Cikgu Wan dan Amin Maula bekas pelajar SMTSM dan orang yang banyak membantu membawa Ustaz Kazim Elias ke program JJKV.
Ustaz Kazim tiba tepat pada masanya dan disambut oleh Pengetua, PK dan Pengerusi PIBG.  Ustaz terus dibawa ke dalam dewan dan diperkenalkan kepada penonton malam itu dan terus bermula ceramah ustaz yang berlangsung selama satu jam setengah.
Ceramah Ustaz kali nie berkisar kepada tajuk pendidikan kemahiran dan vokasional selain dari tanggungjawab ibubapa, guru dan pelajar.  Alhamdulillah walaupun hujan, ramai penonton dari luar yang datang untuk program ceramah ini.
                    

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??