Sunday, May 13, 2012

Roti Canai Sedap

Salam semua...
Pagi tadi breakfast apa? Orang dah citer tentang lunch dan dinner, baru nak cakap pasal minum pagi hehehe... tak pe la janji ada entry walaupun... nan hado je...
Dah pernah cerita tentang kedai roti canai nie dalam blog yang lama tapi blog tue dah terbiar je sekarang.  Jadi bila pegi makan di kedai roti canai tepi sungai di Kampung Sitiawan baru nie buat la satu entry.  Agak lama jugak tak makan di sini, jadi bila adik ajak makan di sini memang la setuju.  Dah semakin besar kedai nie sekarang. Tengok gambar yang mula-mula tue. Masa sampai kebanyakkan tempat duduk ada orang memang ramai la masa tue ada yang sampai kena tunggu untuk dapat tempat duduk.
Masa sampai nasi lemak pun dah habis, jadi bila sampai je nasi lemak terus ambil, sib baik sempat hahaha...  Sebenarnya tak de la special mana pun nasi lemak nie, nasi dan sambal ikan.  Telur, timun dan ikan bilis pun tak de.  Tapi letak je, kejap je habis.  Rasa kira boleh tahan la.  Iye la sementara nak tunggu dapat roti canai.
Dalam menunggu tue tengok la bot-bot yang lalu lalang kat sungai tue.  Tue la specialnya makan kat sini kedainya atas air tepi sungai.  Sambil-sambil makan boleh tengok bot-bot nelayan.
Dah sampai pun roti canai, roti pun cuma ada roti kosong dan telur saja,  Kuah yang dihidangkan bersama roti adalah kari ikan je tak de la sambal atau kuah dal. Tapi tue la bagi saya, sedap la, roti lembut dan kena dengan kuah kari tue rasanya.
Masa nak bayar ambik gambar tempat buat roti canai nie.  Pekerja yang buat roti canai ada 6 orang kalau tak salah sebab iye la hidangan utama roti canai kan...  Pelanggan bukan Melayu je, tapi orang Cina dan India pun ramai makan di sini.
Sebelum balik singgah kejap tengok apa yang dia orang jual kat tepi gerai nie. Ada ikan pari dan ketam.  Fresh lagi baru je naik. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??