Tuesday, April 17, 2012

5S - Akhirnya Dianugerahkan

Salam semua...
Hari nie, saat dan orang yang ditunggu-tunggu tiba jua.  Pra audit untuk program 5S telah dijalankan pada hari ini oleh wakil dari MPC (Malaysia Productivity Coporation) untuk memastikan sama ada Kolej layak atau tidak untuk dianugerahkan Sijil Amalan Berkualiti 5S.
Ramai yang berdebar-debar menantikan saat ini, ramai yang tidak cukup tidur, stress dan ada yang sampai demam memikirkan tentang 5S.  Sana sini semua bercakap tentang 5S.  Pelajar pun sering diingatkan tentang 5S.  Selepas menjalankan pengauditan maka satu taklimat tentang dapatan dan keputusan pengauditan telah dijalankan pukul 3.00 petang tadi oleh Encik Hisyam dari MPC.  Menurut En Hisyam, kolej perlu mendapat markah melebihi 70% untuk mendapat Sijil Amalan Berkualiti 5S. Alhamdulillah diumumkan Kolej Vokasional Seri Manjung mendapat 84% markah dan telah layak dianugerahkan sijil 5S dalam masa 3 bulan dari tarikh mula diarahkan.  Berbaloi penat lelah dengan gotong royong yang telah dijalankan bersama-sama pelajar.
Setelah selesai keputusan, TPA, Ustaz Mohd Lotpi memberi kebenaran semua guru dan kakitangan balik awal iaitu pukul 3.30 petang sebagai meraikan anugerah tersebut.  Memang semangat pasukan KVSM sangat kuat dan utuh. Tahniah....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??