Tuesday, June 28, 2011

107 - Majlis Bersama YAB Menteri Besar Perak Darul Ridzuan Dengan Warga Pendidik Daerah Manjung

Salam semua...
Tadi ditugaskan untuk menghadiri program bersama Menteri Besar Perak yang berlangsung di Dewan Tan Sri Ramli Ngah Talib, Marina Island Resort.  Sekolah diminta menghantar 30 orang guru untuk majlis nie.  Iye la orang kata nak dekat-dekat pilihanraya dan dengan macam-macam perkara yang berlaku sekarang, majlis nie pun diadakan konon untuk mengeratkan hubungan antara guru dan pihak pentadbiran negeri dan persekutuan.  Selain itu ia juga untuk menjelaskan hala tuju pendidikan bagi memastikan slogan 'Perak Sentiasa Di Puncak Kecemerlangan' menjadi realiti... Itu sikit sebanyak latar belakang program dari brosur yang diedarkan.
Saya duduk di meja 71 yang boleh menempatkan 10 orang guru.  Ada berapa meja tak pasti pulak, sebab di belakang meja nie ada banyak lagi meja.
Nie la makanan yang dihidangkan kepada kami karipap, sandwich, mee goreng dan buah tembikai.

Gambar nie sebelum majlis bermula.  Pukul 2.30 boleh dikatakan dewan sudah hampir penuh dan baca dari brosur program akan bermula pukul 3.30. Alamak lambat lagi kena tunggu satu jam lagi.
Selepas MB sampai majlis dimulakan dengan nyanyian biasa la lagu Negaraku, Negeri Perak, Perak Sentiasa Di Puncak Kecemerlangan dan 1 Malaysia.  Selepas tue ada persembahan tarian dari sekolah-sekolah.  Tapi tak ambik gambar pun masa nie.  Gambar di atas nie bila PPD daerah Manjung bagi ucapan dan dia mulakan dengan memperkenalkan warga PPD Manjung kepada guru-guru. 
Selepas ucapan PPD Manjung ucapan diteruskan dari Pengarah Pelajaran Negeri Perak.  Yang gambar atas nie bila Menteri Besar Perak Darul Ridzuan, YAB Dato' Seri Diraja Dr. Zambry bin Abdul Kadir memulakan ucapannya.  Mula-mula dia minta maaf sebab dia tiba awal 15 minit. Patut program start 3.30 tapi dia sampai 3.15 pm.  Alhamdulillah la kan boleh la program bermula awal.  Selalu kalau ada apa-apa program lama nak tunggu.
Lepas selesai majlis baru la ke depan untuk ambik gambar MB. Hehehe... over tau bila minta untuk ambik gambar bersama.  Dia pun ok je layan cikgu-cikgu yang nak ambik gambar sama dengan dia.
Diana dan Norma yang mula-mula segan pun ikut sekali ambik gambar.  Siap pesan lagi jangan lupa malam nie letak kat Fb. :-)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ada Ke Yang Membaca??