Bila ke rumah adik, memang suka sangat bila dia tanya nak breakfast apa? Nak makan kat Restoran Sri Paandi tak? Hehehe... memang la nak... Restoran nie hidang masakannya atas daun pisang, tapi kalau nak guna pinggan pun bole je. Tapi best lagi guna daun pisang nie sebab boleh letak macam-macam kuah atas tue.
Mula-mula order rava tosei, nie bila tosei dah sampai, tosei nie ada rempah-ratus dalamnya, lada hitam sebiji-sebiji dalam tue.
Tue dia dah letak empat jenis kuah atas daun pisang dan dah boleh makan pun.
Adik order puri, dan puri nie ada kuah dia sendiri yang ada ubi kentang memang best la. Sama best macam puri yang makan kat satu kedai mamak kat Ipoh.Ok pilih je nak kuah apa dan banyak mana, tak de halangan. Kalau tak cukup minta lagi bekas kuah nie dari pekerja. Atas ini ada kuah dal, kari ayam dan satu lagi tue tak sure kuah kari apa ikan kot...
Gambar atas nie pulak chuttney kelapa, chuttney mangga rasanya dan satu lagi pun tak sure kuah apa. Memang best la chuttney kelapa dan mangga tue.
Lepas tue order pulak masala tosei yang dalamnya ada inti sama macam kuah yang makan bersama puri. Sebenarnya mula-mula tue nak order tosei nie la, tapi terorder rava tosei... tue la main order je tak tanya dulu, bila dah dapat tengok salah baru tanya hehehe....
No comments:
Post a Comment